Te koop
Onder optie
Mondeling verkocht
Verkocht

Het plan

De Alkmaarse School

Van een oude school naar een fijne woonplek

Op de plek van de voormalige Matthiasschool aan de Coornhertkade in de wijk Overdie in Alkmaar komt het nieuwbouwplan De Alkmaarse School. De oude school maakt plaats voor 12 stijlvolle eengezinswoningen. Een mooi kleinschalig nieuw woningaanbod in Alkmaar, dat goed aansluit bij de buurt.

Het ontwerp is geïnspireerd op de kenmerken van de Amsterdamse School architectuurstijl. Dit komt tot uiting in de uitstraling, de materialen en de bijzonderheden in hoogteaccenten en afrondingen. De rechte gevels van de woningen worden boven de voordeuren van de woningen onderbroken door mooie afgeschuinde erkers. Dat geeft de woningen een chique uitstraling. 

Een ander bijzonder detail is de tekst ‘Alkmaarse School’ in de gevel van de hoekwoning (bouwnummer 12), refererend naar de  ‘oude’ Alkmaarse school die op deze positie stond en de Alkmaarse stijl die is toegepast in het ontwerp.

Verbinding met het park

Het nieuwbouwplan vindt een goede aansluiting bij de omgeving. Niet alleen qua vormgeving, maar ook in de verbinding met Park Oosterhout. Tussen de woonblokken is een groene opening gecreëerd, die fungeert als de entree vanuit de Marnixstraat naar het Park Oosterhout. Deze entree wordt nog eens extra geaccentueerd door de hoogte accenten en de afgeschuinde hoeken op de begane grond van de hoekwoningen.  Het park wordt op deze manier optimaal geïntegreerd in het nieuwbouwplan. 

Verder is er volop aandacht voor groen bij de inrichting van de openbare ruimte. Naast het nieuw aan te brengen groen wordt ook de  monumentale boom verplaatst om deze te behouden. De woningen en bergingen worden voorzien van sedumdaken voor wateropvang. Om de natuur verder te integreren worden er een aantal inbouwkasten voor vleermuizen geplaatst.

Ideale locatie

De locatie is perfect. Op een steenworp afstand van het historische centrum en prachtig gelegen naast het park. U woont hier rustig, maar met alle voorzieningen binnen handbereik. De Alkmaarse School: een ideale combinatie van bijzondere architectuur, een perfecte ligging en stedelijke dynamiek

Over de woningen

Een schoolvoorbeeld van comfortabel en groen wonen

De 12 sfeervolle, riante gezinswoningen worden verdeeld over twee rijen. Er komen 4 hoekwoningen en 8 tussenwoningen. Alle woningen hebben drie verdiepingen met in basis 5 slaapkamers. Aan ruimte geen gebrek dus. De woonoppervlakten variëren van ca. 141 tot ca. 153 m2. 

De rechte gevels van de woningen worden boven de voordeuren van de woningen onderbroken door mooie afgeschuinde erkers. Dat geeft deze woningen de chique uitstraling. 

Groen en ruimtelijk 

De woningen beschikken over een heerlijke achtertuin op het zuidwesten. Verder hebben de bouwnummers 1 t/m 4 en 7 t/m 12 een berging in de bergingscluster aan de kop van de hoekwoning (bouwnummer 1). Hierdoor ervaart u vanuit de achtertuin een directe verbinding met het achtergelegen park. Bovendien heeft u op deze manier meer ruimte in de achtertuin. Heerlijk toch?

Hoekwoningen bouwnummer 6 en 7 hebben een mee-ontworpen, gemetselde berging met tuinmuur in de achtertuin en hiermee geen berging in het bergingscluster. Ook de rolcontainers (papier en restafval) worden geclusterd en omzoomd met begroeiing, zodat deze mooi uit het zicht zijn. Het grote voordeel: u heeft deze rolcontainers niet in de tuin staan.  

Aan het parkeren is ook gedacht: in dit plan gebeurt het parkeren van auto’s uit het zicht. De parkeerplekken zijn achter de woningen gesitueerd.

Klimaatadaptatie & natuurinclusief

Als gevolg van een veranderend klimaat zal er steeds meer neerslag, droogte en hitte ontstaan in de toekomst. Vandaar dat verharding is geminimaliseerd in het plan, zijn de woningen en bergingen voorzien van sedumdaken en wadi’s zijn opgenomen voor wateropvang. Hiermee zijn er voldoende voorzieningen om een extreme regenbui op te vangen. Hierbij wordt het regenwater opgevangen, vastgehouden en vertraagd afgevoerd zodat er geen wateroverlast ontstaat.

Ook worden er tal van maatregelen toegepast om de natuur te integreren in het plan, zoals inbouwkasten voor vleermuizen en broedende vogels. 


© Thunnissen Groep 2022
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring